Thorvaldsens kunst et klik væk

Du kan nu hente fotografier fra Thorvaldsens Museums store kunstsamling til undervisning eller væggen derhjemme – helt gratis.

Danmarks store billedhugger, Bertel Thorvaldsen, skænkede i 1838 originalmodellerne til hans skulpturer og hans omfattende kunstsamlinger til fødebyen København. Det var grundlaget for, at det blev besluttet at bygge et museum til at rumme det hele, Thorvaldsens Museum, Danmarks første offentlige museumsbygning. Nu går vi på Thorvaldsens Museum i billedhuggerens fodspor og stiller fotografier af en lang række kunstværker på museet gratis til rådighed for publikum via museets hjemmeside. Det skal øge kendskabet til den store danske kunstner og hans samlinger og gøre kunsten tilgængelig for flere.

Kunst for alle

”Thorvaldsen gav københavnerne en stor gave, da han valgte at donere sine værker til byen. Det er helt i hans ånd, at værkerne nu frit kan hentes på vores hjemmeside, og jeg er sikker på, at endnu flere får åbnet øjnene for hans fantastiske værker”, siger museumsdirektør Stig Miss.

Stig Miss har i mange år på Thorvaldsens Museum arbejdet med at fastholde og udvide kendskabet til Thorvaldsens kunst. I sin egen samtid, hvor Thorvaldsen overvejende boede i Rom, var han mere kendt i Europa end i Danmark. Da han vendte hjem til Danmark i 1844 blev han gjort meget dansk. Men i de seneste mange år har vi genindsat Thorvaldsen i den internationale kunsthistorie. Og det er i høj grad blevet nemmere med den digitale adgang til kunstværker og arkivalier. Nu stilles kunstværkerne til rådighed for alle i højopløselige fotos.

Det offentlige domæne

"Bertel Thorvaldsen med Håbets gudinde", ”Venus med æblet” og ”Merkur som Argusdræber” er et par af museets værker, som nu kan downloades til f.eks. undervisning eller til et flot billede på væggen derhjemme. Fotografierne findes på Thorvaldsens Museums hjemmeside, hvor det er tydeligt markeret med et downloadlink og et public domain-ikon, hvilke af kunstværkerne, der befinder sig i det offentlige domæne (Public Domain) - og dermed til gratis og fri brug.

Find værkerne her og klik på download.