CHARLOTTE CHRISTENSEN & GULDALDERENS BILLEDVERDEN

20. JUNI KL. 17 - 18

I denne Thorvaldsen Talk inviterer vi indenfor til en aften i guldalderens tegn. denne aften kan du blive klogere på guldalderen, når kunsthistoriker Charlotte Christensen på baggrund af hendes seneste bog ’Guldalderens Billedverden’ besøger museet til en talk om guldalderkunsten og et opgør med den kunstsmag, der blev etableret omkring år 1900 af tidens førende kunstkendere. Lever deres smag op til vor tids ønske om mangfoldighed og pluralisme?

Talken vil bevæge sig ind i Thorvaldsens malerisamling, hvor Charlotte Christensen vil give en introduktion til udvalgte værker.

Aftenen afsluttes med et glas vin.

Der er begrænset antal pladser til arrangementet.

Billetter bookes via billetto.

OM BOGEN

I sin nyeste bog Guldalderens Billedverden gør kunsthistorikeren Charlotte Christensen op med vor opfattelse af begrebet guldalderkunst, som er en senere opfindelse.

Hun argumenterer i bogen for at de kunstnere vi i dag bliver præsenteret for som guldalderens store kunstnere, ikke var dem, som var populære i »guldalderen«
Bogen rusker op i vor opfattelse af »guldalderen« fra 1810 til 1848.
Charlotte Christensen minder os med denne bog om at bringe de glemte og frasorterede guldalderkunstnere op fra museernes magasiner og lade folk nyde et mere nuanceret og mangfoldigt billede af guldalderens kunstnere.