JULEKONCERT: HÄNDELS MESSIAS / BO HOLTEN / MUSICA FICTA / KOTTOS

22. DECEMBER KL. 15.30

Oplev Händels Messias på Thorvaldsens Museum til en eksklusiv koncert med Bo Holten, Musica Ficta og kvartetten KOTTOS.

Händels Messias vil fylde den smukke forhal, når vokalensemblet Musica Ficta med Bo Holten i spidsen og kvartetten KOTTOS vil spille Händels Messias i sin helhed.

Hver generation har sin måde at lave de store barokke oratorier på. I nogle årtier har vi set Messiasopførelser, der har været en reaktion mod den romantiske store og brede barokstil, opførelser der søgte at genskabe hvordan musikken måske kunne have lydt på Händels tid.
Det er tid til nu igen at kaste nyt lys på dette udødelige mesterværk, og derfor har Vokalensemblet Musica Ficta og Kottos arrangeret hele værket for en helt speciel besætning.

Værket fremføres i al sin pragt, men med en besætning der yder barokkens puls og rytmer den fulde retfærdighed. Stemmer der i deres slankhed ligger langt fra den opera-agtige, vibrato tunge klang, for på den måde at komme nærmere ånden i Händels udødelige melodiske sprog.

Arier såvel som kor synges alt sammen af de otte deltagende sangere fra Musica Ficta og orkesterdelen varetages af det mangefarvede ensemble Kottos, som, med deres rod i den progressive folkemusik, giver værket en hel ny klanglig iklædning.
Glæd jer til at høre Händels udødelige klassiker, intet er lagt til, intet er trukket fra.

Messias som man kender den, men aldrig har hørt den før.

Køb billetter her.