HESSELHOLDT & MEJLVANG : THIS MOMENT IS THE BEGINNING

9. FEBRUAR - 31. AUGUST 2019

Snart vil et stort hvidt flag og en hvid blomsterkrans kunne ses på sejrsgudinden på taget af Thorvaldsens Museum. I en ny stor udstilling går kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang i dialog med Thorvaldsen, og skaber en totalinstallation, der forholder sig til Thorvaldsen og hans politiske samtid. En tid hvor revolutionære ideer blomstrede, og klassernes fronter blev rystet.

Udstillingen vil brede sig over begge etager på museet.

Bertel Thorvaldsens insisteren på et internationalt udsyn, samt hans tro på lighed, frihed og broderskab, vil i udstillingen vise sig i værker der lægger op til aktuelle debatter om det multikulturelle samfund. Det bliver en hyldest til det flerkulturelle, som Thorvaldsens Museum repræsenterer.

Udstillingen åbner med en udendørs happening ved kunstnerne efterfulgt af performance i museets forhal. Der vil derudover blive opført yderligere to performances over udstillingsperioden.

I samarbejde med Gallery V1 udgiver vi i slutningen af februar et udstillingskatalog.