To kunstoplevelser på én billet

Pressemeddelelse 10. marts 2017

Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal har indgået et billetsamarbejde, som giver publikum nye muligheder, og som skal give de to kunstinstitutioner midt i København flere gæster.

Thorvaldsens Museum.
Thorvaldsens Museum.

En betalt billet fra et af de to udstillingssteder giver i 2017 adgang til at besøge dem begge inden for 48 timer. Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal ligger mindre end fem minutters gang fra hinanden, og når man besøger begge steder, får man det bedste fra Danmarks største billedhugger siden 1800-tallet og det sidste nye inden for international samtidskunst.

Museumsdirektør Annette Johansen fra Thorvaldsens Museum ser frem til samarbejdet:

– Det er en naturlig forlængelse af vores samarbejde i Historie & Kunst, som er Københavns Kommunes nye kultursatsning. Nu starter vi i første omgang med entrébilletterne, men det er ikke utænkeligt, at vi også udvider samarbejdet til at omfatte vores udstillingsaktiviteter, hvis det giver mening for begge institutioner.

Der er flere gode grunde til at samarbejde, siger Andreas Brøgger, leder af Nikolaj Kunsthal:

– Vi tror på, at mange af vores besøgende interesserer sig for både den historiske kunst og samtidskunsten. Et forsøg sidste år viste, at et par tusinde gæster krydsede kanalen og besøgte både Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal. Vi kan med den nye billet gøre opmærksom på hinanden, øge antallet af besøg og øge kendskabet til kunsten før og nu.

Praktisk info

THORVALDSENS MUSEUM
Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K
Åbent: tirsdag - søndag 10-17
Entré: Voksne 70 kr. Studerende 50 kr. Børn og unge under 18 år: gratis
www.thorvaldsensmuseum.dk

NIKOLAJ KUNSTHAL
Nikolaj Plads 10
1067 København K
Åbent: tirsdag - fredag 12-18
Lørdag - søndag 11-17
Entré: Voksne 70 kr. Studerende 50 kr. Børn og unge under 18 år: gratis
www.nikolajkunsthal.dk

Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal er begge en del af organisationen Historie & Kunst i Københavns Kommune, som også tæller Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv.

Kontakt

For yderligere info kontakt museumsdirektør Annette Johansen på tlf. 33 36 01 21 eller leder af Nikolaj Kunsthal Andreas Brøgger på tlf. 25 48 13 11.

Med venlig hilsen

Bettina Weiland, Kommunikationschef
E-mail: bettina.weiland@thorvaldsensmuseum.dk
Tlf.: 21 54 33 87

Download pressefoto: Thorvaldsens Museum. Foto: Sarah Coghill.

Download pressefoto: Nikolaj Kunsthal. Foto: Nikolaj Kunsthal.

Pressefotos er til fri redaktionel brug i forbindelse med omtale af udstillingen. Pressefotos skal akkrediteres Thorvaldsens Museum, hvor ikke andet er angivet.