Thorvaldsens Museum får ny direktør

Pressemeddelelse 7. december 2016

Kunsthistoriker Annette Johansen, der er direktør for J.F. Willumsens Museum, bliver fra 1. februar 2017 ny direktør for Thorvaldsens Museum.

Kunsthistoriker Annette Johansen. Fra 1. februar 2017 ny direktør for Thorvaldsens Museum.
Kunsthistoriker Annette Johansen. Fra 1. februar 2017 ny direktør for Thorvaldsens Museum.

54-årige Annette Johansen afløser Stig Miss, der gik på pension i september efter 27 år som chef for museet. Den nye direktør vil lægge særlig vægt på at vise Bertel Thorvaldsens relevans for vores egen tid og give museet ”en stærkere og mere pulserende hjerterytme”, så museet når ud til flere. Tidligere har den nye direktør eksempelvis inviteret aktuelle kunstnere til dialogudstillinger for at diskutere perspektiv og aktualitet i mødet med de klassiske kunstnere.

Annette Johansen kan trække på næsten 20 års erfaring som museumsleder, først som direktør for Skagens Museum og siden 2007 som direktør ved Willumsens Museum i Frederikssund. Arbejdet ved de to kunstmuseer har omfattet en aktiv og bred udstillingsvirksomhed.

Annette Johansen afsluttede sine studier ved Københavns Universitet med et speciale om P.S. Krøyers tidlige figurbilleder og har siden været forfatter til en lang række udstillingskataloger og artikler.

Sideløbende med sin kunstfaglige virksomhed er Annette Johansen i gang med at tage en MPG (Master of Public Governance) ved CBS og Københavns Universitet. Tidligere har hun gennemført en lederuddannelse ved Danmarks Forvaltningshøjskole. Privat bor Annette Johansen på Frederiksberg.

”Annette Johansen bringer solide kompetencer og erfaringer med til det nye job, hvor hun kommer til at stå i spidsen for forskning og udstillinger ved Danmarks ældste kunstmuseum Thorvaldsens Museum. Det nye job handler både om at fastholde museets værdier, men også om skabe fornyelse,” siger Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, der er formand for bestyrelsen ved Thorvaldsens Museum.

”Annette Johansen har spændende visioner for udvikling af Thorvaldsens Museum som selvstændig institution og som en del af Historie & Kunst. Sammen vil vi arbejde på, at de enestående samlinger og den fantastiske museumsbygning bliver kendt af københavnerne og byens gæster,” siger Lene Floris, direktør for Historie & Kunst, der omfatter kommunens museer, kunsthal og arkiv.

Nærmere oplysninger: direktør Lene Floris, Historie & Kunst, tlf. 2365 7093.

Thorvaldsens Museum ejes og drives af Københavns Kommune og hører administrativt til enheden Historie & Kunst under Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Download pressefoto: Kunsthistoriker Annette Johansen. Fra 1. februar 2017 ny direktør for Thorvaldsens Museum.