OM THORVALDSENS MUSEUM

Thorvaldsens Museum er Danmarks første museum. Det huser billedhugger Bertel Thorvaldsens kunst og samlinger, og det er det eneste sted i verden, hvor du kan se alle hans samlede værker. Samtidig kan du nyde en helt unik arkitektonisk oplevelse.

Thorvaldsens Museum åbnede d. 18. september 1848 og var den første offentlige museumsbygning i Danmark. Den markante bygning blev opført for at udstille Thorvaldsens omfattende livsværk af skulpturer og ser i dag stort set ud, som da museet åbnede for over 150 år siden. Huset rummer, ud over skulpturerne, Thorvaldsens tegninger og skitser til skulpturer og relieffer.

Thorvaldsen var en passioneret samler, så museet udstiller også hans omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og samlinger af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Derudover viser museet skiftende udstillinger, der uddyber aspekter af de permanente samlinger herunder også samtidskunst.

Thorvaldsen var en verdensstjerne i sin samtid, og på museets tag kører sejrsgudinden Victoria med sit firspand og giver udtryk for den berømmelse, som Thorvaldsen fik med sin kunst.