13.05.2014

Jubilæumskoncert på Nysø d. 31. maj 2014

De sidste seks år af sit liv, fra 1838 til 1844, boede Thorvaldsen ofte på herresædet Nysø. I år er det 175 år siden, at Thorvaldsen første gang ankom til stedet, og det skal fejres! Derfor arrangerer Thorvaldsen-Samlingen på Nysø en klassisk forårskoncert, der byder på musik, der meget vel kunne være blevet spillet under Thorvaldsens ophold.

Nys_

Thorvaldsens atelier på Nysø.

Program fra kl. 20.00:
Velkomst v/Bo Manderup, formand for Thorvaldsen-Samlingen
Thorvaldsen på Nysø v/Stig Miss, direktør for Thorvaldsens Museum
Koncert (60 min.), koncerten spilles af familien Jacob Christensen og
Rie Koch samt deres 14-årige søn Adam, der får selskab af tenor-sangeren Sune Hjerrild.
Der serveres et glas vin.
N.B. Koncerten foregår i overdækket telt, så arrangementet er uafhængigt af det lumske forårsvejr.

Pris: 150 kr. (billetter sælges ved indgangen efter ’først til mølle’-princippet)
Hvornår: Lørdag d. 31. maj 2014 kl. 20.00 (dørene åbnes kl. 19.15)
Hvor:
Nysø Gods
Nysøvej 5
4720 Præstø

Thorvaldsens ankomst for 175 år siden

Den 4. juni 1839 om aftenen ankom Bertel Thorvaldsen til Nysø Herregård ved Præstø for første gang. Her blev han modtaget af familien Stampe, med den foretagsomme baronesse Christine Stampe i spidsen. Dette blev starten på et langt ophold på Nysø, hvor billedhuggeren Bertel Thorvaldsen fik ro til at arbejde. Intet sted var mere egnet som kulisse for Thorvaldsens sidste år, og det var i høj grad baronessens fortjeneste, at Thorvaldsens sidste virksomme år også kunstnerisk set blev en frugtbar periode, hvis bevis herpå kan ses i Thorvaldsen-Samlingens mange fine værker.

På Nysø holdt Baronesse Christine Stampe gennem årene fester for Thorvaldsen med kendisser som maleren Wilhelm Marstrand, digterne
Adam Oehenschläger, B.S. Ingemann og H.C. Andersen samt præsten N.F.S. Grundtvig.

Tak til godsejer Marianne Holst for at stille godsets gård til rådighed for koncerten d. 31. maj 2014.