06.10.2009

Jazzbrunch fire søndage i november 2009

Køb billetter på BILLETnet.dk

Jazzbrunch

Nyd en lækker brunch til stemningsfuld jazz i museets
smukke forhal. Brunch fra kl. 10.30. Jazz kl. 11–12.15.

For andet år i træk samarbejder Thorvaldsens Museum og Copenhagen Jazz Festival om at arrangere jazzbrunch i november, fordelt på fire søndage. Oplev det bedste fra den danske jazzscene, ledsaget af en lækker middelhavsbrunch fra Stigs Oliven, når museet transformeres til det hyggeligste jazzsted i byen.

Årets musikalske program afspejler bredden i dansk jazz; både musikalsk og stilistisk. Fra to unge himmelstormere, trompetisten Mads La Cour og pianisten Magnus Hjorth, over Ibrahim Electric-guitaristen Niclas Knudsen i et kammermusikalsk sammenspil med den internationalt anerkendte bassist Jesper Lundgaard, til Mikkel Nordsøs akustiske guitar og Tina Rehlings harpe og sangerinden Katrine Madsen, som sammen med pianisten Henrik Gunde sørger for en værdig afslutning på dette års jazzbrunch-række på Thorvaldsens Museum.

1. november
Niclas Knudsen (guitar) & Jesper Lundgaard (bas)

Få guitarister har som Niclas Knudsen formået at sprede sig over jazzens mange stilarter og hele tiden holdt fast i et stærkt og personligt udtryk. Flagskibet Ibrahim Electric – Danmarks førende orgeltrio, Radio Timbuktu, det legendariske band When Granny Sleeps og Jungle Breed er alle orkestre, som Knudsen har sat sit helt særlige musikalske fingeraftryk på.

Med sig har han den bundsolide og erfarne bassist Jesper Lundgaard, hvis meritter er alenlange. Lundgaard er en af de mest benyttede bassister – ikke bare hertillands, men også internationalt – og han står for et klippefast groove og ekvilibristiske soli. Denne søndag formiddag er der dømt ”strichtly strings”.
www.niclasknudsen.com

8. november
Mads La Cour (trompet) & Magnus Hjorth (piano) play the Album “Diane” (w. Chet Baker & Paul Bley)

Uden at tøve sagde de to unge musikere ja til at give et bud på en fortolkning af nyklassikeren “Diane” fra 1985, som Chet Baker og Paul Bley indspillede for det danske selskab Steeplechase. Dermed videreføres den tradition, som blev startet under sommerens festival, hvor en række danske musikere gav deres bud på udvalgte klassiske jazzalbums.

Trompetisten Mads La Cour har på rekordtid spillet sig ind på den danske jazzscene, siden han i 2007 modtog P2 Jazz Prisen. Udover hans egen gruppe, som i 2009 modtog en Grammy for ”Årets Nye Navn” for cd’en ”…á la Cour”, er han med i orkestre som QUARTz, Niels Ryde Kvartet, Anders Mogensens Gifted Youth og Thomas Blachmans nye gruppe ”The Pulse”, samt allerede fast mand i DR Big Bands trompetsektion.

Magnus Hjorth er aktiv på både den danske og svenske jazzscene og spiller ud over med sin egen trio også med Malene Mortensen, The Orchestra, Sidsel Storm og mange andre. I 2007 vandt han samme med People Are Machines den internationale Getxo Jazz Contes, og blev også hædret af dommerne og publikum som bedste solist.
www.myspace.com/madslacour
www.myspace.com/magnushjorth

15. november
Mikkel Nordsø (guitar) & Tina Rehling (harpe)

Nordsøs musikalske karriere blev sparket i gang, da han som 15-årig kom med i Palle Mikkelborgs gruppe V8 sammen med bl.a. Kasper Winding og Thomas Clausen. Siden har Nordsø sat sit præg på den danske musikscene, bl.a. som medlem af det legendariske orkester Sneakers, Anima og Bombay Hotel.

Sideløbende har han med Mikkel Nordsø Band dyrket fusionen mellem latinamerikansk musik, rock og jazz. Seneste skud på stammen er duo-samarbejdet med den klassisk uddannede harpespiller Tina Rehling, som bl.a. har arbejdet tæt sammen med Per Nørgaard. Nørgaard har dedikeret flere af sine værker til hende. Mellemøstlige rytmer og arabiske stemninger flettes sammen med fantasidreven lyrik og flamencoens passionerede rytme. En stor musikalsk oplevelse venter!
www.myspace.com/mikkelnordsoe

22. november
Katrine Madsen (vokal) & Henrik Gunde (piano)

Katrine Madsen har for længst slået sit navn fast som en af Skandinaviens største jazzvokalister, og det er lidt af et scoop, at en udsøgt skare nu får mulighed for at høre hende i et så intimt og intenst set up.

Madsen har en mørk og sprød stemme og en sjælden naturlig medfødt evne til at favne det musikalske rum og drage lytteren med ind i sine vokale fortællinger. Det gælder både for hendes egne kompositioner og fortolkninger af klassiske standards. Her er ingen forceringer eller dramatiske overdrivelser.

Med på piano har Katrine en af Danmarks mest efterspurgte pianister Henrik Gunde, som med nerve, indlevelse og drive i sit spil fremtryller mirakler og gør musikken nærværende og levende på samme tid. Og så er han begavet med et sjældent formidabelt swing. En sjælden intim musikalsk jazzperle afrunder jazzbrunch koncertserien på Thorvaldsens Museum.
www.katrine-madsen.dk
www.gundeongarner.dk

Fra 8. oktober: Køb billetter via BILLETnet.dk eller
på posthuset

Der sælges billetter fra d. 8. oktober via BILLETnet.dk eller på posthuset.
Pris: 120 kr. inkl. entré til museet (ekskl. BILLETnet-gebyr). Det er desværre ikke muligt at købe billetter på museet. Det er ikke muligt at bestille bord.

DER ER DESVÆRRE IKKE FLERE BILLETTER TIL ARRANGEMENTERNE. Det er dog stadig muligt at lytte til musikken uden at deltage i jazzbrunch-arrangementet. Det foregår på stolerækker bagerst i forhallen og er ganske gratis, når museumsentréen på 20 kr. er betalt. Der er dog et begrænset antal pladser.