Bg_logo_top
04.06.2009

Stor donation fra A.P. Møller Fonden sikrer museets unikke lofter

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret hele 9 millioner kr. til rensning og restaurering af de udsmykkede lofter på Thorvaldsens Museum.

Rum_20

Arbejdet med restaureringen af de mere end 40 lofter kommer til at strække sig over 4 år. Museet vil være åbent og tilgængeligt for publikum i den normale åbningstid i hele perioden.

4000 m2 lofter

Lofternes udsmykning er det største pompejansk inspirerede udsmykningsprogram i Nordeuropa og omfatter næsten 4000 m2. Udsmykningen blev udført samtidig med museets opførelse fra 1839 til 1848, og den strækker sig over alle lofter i museets stueetage og 1. sal – i alt mere end 40 rum samt korridorer og trapperum.

Lofterne udsmykket af guldaldermalerne

Udsmykningen, der er forskellig fra rum til rum, tager udgangspunkt i de antikke loftsudsmykninger, som blev fundet dels i Herculanum (udgravet fra 1738) dels i Pompeji (udgravet fra 1748) samt antikke bygninger i Rom som f.eks. Neros gyldne Hus. Blandt de mange danske guldalderkunstnere, der deltog i udsmykningsarbejdet, er Christen Købke den mest berømte.

4 års arbejde til i alt 13 millioner

Arbejdet med at restaurere, rense og stabilisere de enestående udsmykkede lofter vil strække sig over ca. 4 år, og det samlede projekt vil koste knap 13 millioner kr., hvoraf Københavns Kommune forventes at ville afholde de resterende midler udover fondsbevillingen fra A.P. Møller Fonden.

Læs mere her.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor