Bg_logo_top
13.05.2011

GLAS

Et udvalg af Thorvaldsens righoldige samling af antikke glasgenstande vises nu i antiksamlingens fem vinduesmontrer.

H2901

Denne farverige glasskål har fået sit fine mønster ved en særlig teknik kaldet mosaikglas eller millefiori, tusinde blomster, da det færdige resultat ofte fremstår som et blomstermønster. Datering: Romersk, 1. århundrede e.Kr.

De tidligste kendte glaskar dateres til det 16. århundrede f.Kr. De blev produceret i det østlige middelhavsområde, og herfra spredte glasproduktionen sig snart til andre dele af den antikke verden. Mens de tidlige produktionsformer – f.eks. at bevikle en lerkerne med glohed glasmasse – var vanskelige og tidskrævende, betød opfindelsen af glaspustningen i det 1. århundrede f.Kr., at objekterne kunne fremstilles langt hurtigere og billigere.

Herved ændrede glas status fra primært at være et luksusmateriale til også at blive et dagligdagsmateriale, der blev anvendt til alt fra olieflasker til vinduesglas. Montreudstillingen GLAS viser netop denne udvikling gennem et udvalg af antikke ægyptiske, græske og romerske glasgenstande fra Thorvaldsens antiksamling.

Antiksamlingen findes på museets første sal.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor