14.03.2012

Antikkens Myter. En udstilling i forandring

Vær med til at sætte dit præg på en ny udstilling i antiksamlingen!

Udfordringen

Venus, Amor og Herkules – du kender sikkert navnene på de antikke guder og helte, men hvem var de egentligt? Hvorfor opstod myterne om dem? Og hvad kan vi bruge fortællingerne til i dag? Det er emnet for en ny udstilling, hvor museet udfordrer dig til at bidrage med ord og billeder.

Grib udfordringen

Deltag på www.gribudfordringen.dk, hvor du kan hente den nye app Udfordringen og via Twitter give din egen fortolkning af de antikke myter. I løbet af udstillingsperioden vil indkomne bidrag blive udstillet sammen med antikkens afbildninger af myterne. Måske bliver dit bidrag udstillet?

De antikke myter

De antikke myter myldrer med guder, helte og fantastiske væsener. Myterne har fascineret og underholdt mennesker gennem årtusinder, men oprindeligt var de ikke bare spændende historier. Myternes verden blev anset for lige så virkelig som menneskets egen, og fortællingerne var en vigtig del af datidens verdensopfattelse.

Mange antikke myter omhandler de store emner, som mennesker til alle tider har spekuleret over, f.eks. verdens tilblivelse, kærlighedens væsen eller det guddommeliges karakter. Derfor har man også fundet fortællingerne aktuelle i langt senere perioder – f.eks. på Thorvaldsens tid, hvor antikkens kunst og kultur var vigtige inspirationskilder. Den indflydelse ses i Thorvaldsens værker, der ofte forestiller de mytologiske figurer og episoder, som også afbilledes på genstandene i hans private antiksamling.

Hent app’en eller se andres svar på udfordringen

I udstillingen udfordrer museet dig til – i ord og billeder – at give et bud på, hvad tre udvalgte myter kan bruges til i dag. Udstillingen vises i museets antiksamling fra d. 14. marts 2012 til d. 20. januar 2013. Se mere, hent app’en eller deltag i Udfordringenwww.gribudfordringen.dk