11.04.2012

Blomsterfesten i maj på Thorvaldsens Museum

Vi fejrer foråret med blomsterworkshops, plantesalg og omvisninger, der sætter spot på museets blomsterdekorerede lofter.

Blomsterfoto

Blomsterloft i korridoren på museets hovedetage.

Så er det her, foråret! Naturen vågner, det spirer og gror i mulden under vores fødder og alting folder sig ud. På Thorvaldsens Museum fejrer vi på fire mandage i maj foråret med blomsterworkshops, plantesalg og omvisninger, der sætter spot på museets blomsterdekorerede lofter. Mød Søren Ryge, landskabsarkitekt Jane Schul, blomsterdesigner Annette von Einem og kogebogsskribent Louisa Lorang.

Lofter fulde af blomster og planter

Hvis du vender blikket mod de store hvælvede lofter på museet, mødes du af synet af et farverigt flor af blomster og planter: Forglemmigej, bøgegrene og liljer side om side med kornblomster, valmuer, margueritter, snerler, georginer og tallerkensmækkere samt hele Middelhavets flora. Hver blomst og plante er et lille kunstværk i sig selv skabt af bl.a. prominente kunstnere i midten af 1800-tallet som Christen Købke, Carl Løffler og G.C.Hilker. Det er museets arkitekt M.G. Bindesbølls fortjeneste, at Thorvaldsens Museum, der åbnede i 1848, fik denne fantastiske udformning, hvor ikke mindst blomsterne og planterne skulle være den iøjenfaldende og livgivende udsmykning. Bindesbølls idé var at skabe en frodig, farverig og fornøjelig ramme omkring Bertel Thorvaldsens hvide marmorskulpturer. Det er derfor vi den dag i dag kan fryde os over, at museet er fyldt til randen med synsindtryk fra naturens verden.

Omvisninger i museets blomsterlofter om og museet

På de fire mandage i maj har vi arrangeret omvisninger, hvor museet og de blomsterdekorerede lofter kommer i centrum, ved museets direktør Stig Miss, museumsinspektører Margrethe Floryan og Kristine Bøggild Johansen samt ved museets omvisere. Omvisningerne arrangeres i små, hyggelige hold med start kl. 16.30, kl. 17, kl. 17.30 og kl. 18. Du kan sikre dig en plads ved henvendelse i garderoben på dagen.

Mandag d. 7. maj:
Kl. 16.30: Museumsinspektør Margrethe Floryan, kl. 17: Omviser Karen Nystrøm Simonsen, kl. 17.30: Museumsinspektør Margrethe Floryan og kl. 18: Omviser Karen Nystrøm Simonsen.
Mandag d. 14. maj:
Kl. 16.30: Museumsinspektør Kristine Bøggild Johannsen, kl. 17: Omviser Lejla Mrgan, kl. 17.30: Museumsinspektør Kristine Bøggild Johannsen og kl. 18: Omviser Lejla Mrgan.
Mandag d. 21. maj:
Kl. 16.30: Museumsinspektør Margrethe Floryan, kl. 17: Omviser Lejla Mrgan, kl. 17.30: Museumsinspektør Margrethe Floryan og kl. 18: Omviser Lejla Mrgan.
Mandag d. 28. maj:
Kl. 16.30: Museumsdirektør Stig Miss, kl. 17: Omviser Karen Nystrøm Simonsen, kl. 17.30: Museumsdirektør Stig Miss og kl. 18: Omviser Karen Nystrøm Simonsen.

Følg med i spænding – springer måneblomsterne ud?

På mandagene i maj måned får skulpturerne selskab af levende blomster, og hvis naturen er med os, springer de særlige måneblomster ud, når dagen går på hæld, så de gamle sale bliver fyldt med nyt liv og liflig duft. Springer måneblomsterne ud, sker det efter sigende mellem kl. 19 og kl. 20.

Forårscafé og plantesalg

Vi har i anledning af foråret slået dørene op til museets gård, hvor 1800-tallets kunstnere har skabt en lille oase med deres udsmykninger af murene med planter og blomster fra norden og fra syden. Her kan du læne dig tilbage mellem de malede palmer og laurbærtræer, langt væk fra storbyens puls, og nyde te og søde lækkerier fra Sing Tehus. På museets forplads har vi i samarbejde med Haveselskabet arrangeret plantesalg, så du kan købe blomster og planter med hjem. Du kan også medbringe dine bedste stiklinger og frø og bytte dem til nye på vores plantebyttemarked.

Blomsterworkshops

Deltag i vores blomsterworkshops, hvor vi sammen med kok og kogebogsskribent Louisa Lorang skal kokkerere med blomster, og skal arbejde med de fineste forårsbinderier med blomsterdesigner Annette von Einem. Eller vær med når landskabsarkitekt Jane Schul levendegør det historiske orangeri og Søren Ryge fortæller om den usædvanlige måneblomst og om sin grønne verden.

Workshop d. 7. maj kl. 16 og kl. 18: Længslen efter Italien – orangeriet. Historien, mulighederne. Glæder og sorger ved landskabsarkitekt Jane Schul.
Der er unummererede siddepladser til dette arrangement. På billetten fra BILLETnet står der ståpladser, men der er tale om unummererede siddepladser.

Workshop d. 14. maj kl. 16 og kl. 18: Måneblomster – Søren Ryge fortæller om den usædvanlige slyngplante af slægten ipomoae og om alt muligt andet fra sin grønne verden.

Workshop d. 21. maj kl. 16 og kl. 18: Blomstrende stund i museets gård med blomsterdesigner Annette von Einem.
Stående workshop hvor vi binder fine forårsbuketter.

BEGGE DISSE WORKSHOPS ER UDSOLGT! Workshop d. 28. maj kl. 16 og kl. 18: Kok og madskribent Louisa Lorang elsker blomster, både i det søde og det salte køkken. Kom og smag med.
Stående workshop hvor vi kokkererer og smager på dagens blomstermenu:
KAMILLE-ISTE MED BLOMSTER ISTERNINGER
KARTOFFELSALAT MED ÆRTER, ÆRTESKUD OG BLOMSTER
CHOKOLADEKAGE MED LAVENDELFLØDE
MAZARIN MED BLOMSTERSIRUP
BLOMSTERSALT

Alle workshops varer 1-1 1/2 time.

Museet har ekstraordinært åbent kl. 16-20 de fire mandage i maj. Og det er kun muligt at deltage i blomsterfesten med en billet til enten 75 kr. eller 150 kr.

Hvornår: Mandag d. 7., 14., 21. og 28. maj kl. 16-20.
Billetsalg: Entré til blomsterfesten 75 kr. Køb billet på museet.
Workshop inkl. entré til blomsterfesten 150 kr. Køb billet på www.BILLETnet.dk
Billetter til workshops bliver kun solgt via www.BILLETnet.dk.

Blomsterloft
Blomsterloft i korridoren på museets hovedetage.