21.08.2012

The Spiral

Et kunsttyveri på Thorvaldsens Museum er omdrejningspunkt i den internationale tv-serie The Spiral. Følg med i serien på TV3 Puls fra mandag d. 3. september eller deltag allerede nu i et stort online-spil om tyverierne.

Group_in_warehouse_web

Kunstnerkollektivet The Spiral. Foto: Lieven Michiels.

Seks kunsttyverier

Seks kunstværker fra seks forskellige museer fordelt over seks forskellige byer står øverst på ønskelisten hos en kunstnergruppe i København. Med en spektakulær planlægning slår de til samtidig i alle seks byer og stjæler kunstværkerne. Her i Danmark går det ud over Thorvaldsens Museum, hvor et C.W. Eckersberg portræt forestillende Thorvaldsen bliver stjålet. Men ikke alt klapper som planlagt, og en hæsblæsende jagt på kunstværkerne, gruppen og dens bagmænd går ind.

Det er plottet i en nyskabende, international og medrivende dramaserie, som får premiere på TV3 Puls i efteråret med blandt andre danske Thure Lindhardt og Paw Henriksen på rollelisten.

Tv-serie og online-univers

Serien udspiller sig ikke kun på tv, men også i et nyskabende online-univers, hvor alle kan være med til at finde de seks stjålne malerier og dermed deltage i handlingen, når seriens i alt fem afsnit sendes samtidig i alle seks lande dette efterår. Se traileren for tv-serien her. Vil man selv deltage i handlingen så gå ind på www.thespiral.eu fra d. 21. august.

The Spiral på Thorvaldsens Museum

Tv-serien er en europæisk samproduktion, og seks europæiske museer deltager. Indspilningerne på Thorvaldsens Museum fandt sted i efteråret 2011, og har man været på museet før, vil lokaliteterne være bekendte. Handlingen er dog fiktiv, og ingen af museets medarbejdere medvirker i tv-serien.

Besøger man museet i august og september 2012, kan man finde spor af tv-serien på museet. Dér hvor det stjålne maleri normalt plejer at hænge, finder man i stedet et mystisk symbol, opsat af gruppen bag tyveriet. Og er man med i onlinespillet, kan man finde ledetråde på museet.

Serien vises i otte lande

Tv-serien vises på TV3 Puls (Danmark), SVT1 (Sverige) NRK 1 (Norge), YLE (Finland), éen (Belgien), Vara (Holland), ARTE (Tyskland og Frankrig).

Hovedrollerne spilles af

Thure Lindhardt (DK), Paw Henriksen (DK), Tuva Novotny (SE), Donald Högberg (SE) , Viktoria Winge (NO) , Nils Jørgen Kaalstad (NO), Tommi Korpela (FI), Elmer Bäck (FI), Teun Luijkx (NL), Johan Leysen (NL/BE), Thomas Ryckewaert (BE), Johan Van Assche (BE) og Lien Van de Kelder (BE).