04.01.2013

Thorvaldsen og musikken

Hvilken musik lyttede Thorvaldsen til, da han boede og arbejdede i Rom? CD’en "Thorvaldsen og musikken" rummer musik fra Thorvaldsens egne nodebøger, og musik, som vi véd, Thorvaldsen har haft kendskab til.

Thorvaldsen_og_musikken

Lyt til musik af komponister som Cimarosa, Donizette og Rossini – og sågar en enkelt komposition, vi med stor sikkerhed formoder, Thorvaldsen selv har komponeret.

På CD’en synger Inger Dam-Jensen (sopran) og hun ledsages af Christina Åstrand (violin), Dorthe Dreyer (viola), Hans Nygaard (cello), Toke Lund Christiansen (fløjte) og Ingolf Olsen (guitar).

Ingolf Olsen har en omfattende viden om musikken på Thorvaldsens tid og har i CD’ens hæfte skrevet en udførlig kommentar til Thorvaldsens musikinteresser og musikken i Rom på den tid, da Thorvaldsen boede og arbejdede over 40 år i byen.

CD’en Thorvaldsen og musikken blev oprindeligt udgivet i 1994 i forbindelse med den første Golden Days festival i København. CD’en er genudgivet med støtte fra Oticon Fonden.

Køb CD’en i museumsbutikken – pris 149 kr.