Kobber, Tryk & Thorvaldsen. To dages grafisk workshop på Thorvaldsens Museum og Kunstakademiet

Er du interesseret i at tegne, og kunne du tænke dig at trykke din egen tegning som kobbertryk? Så har du nu muligheden, når Thorvaldsens Museum og Kunstakademiet danner ramme om to dages grafisk workshop.

Ferdinand Richardt: Thorvaldsen i sit atelier på Charlottenborg, 1840.

Workshoppen starter på Thorvaldsens Museum, hvor vi bl.a. ser udvalgte kobberstik fra Thorvaldsens egen samling, som til lejligheden er hentet frem fra museets gemmer, og som var inspirationskilde for Thorvaldsens egen kunst. Derefter arbejder vi – med den smukke museumsbygning og samlingerne som vores inspirationskilder – med skitsetegninger og tegning på kobberplader.

Workshoppens anden dag foregår på Det Kongelige Danske Kunstakademi i Thorvaldsens gamle professorbolig, der nu er grafisk laboratorium. Her – på et værksted blandt maskiner, sværte og ætse – bliver vi introduceret til den grafiske disciplin, og trykker vores kobberplader i farver inspireret af Thorvaldsens Museum – dodenkop, okker og ultramarin.

Workshoppens undervisere, Johanne Sigvardsen og Sofia Seitz-Rasmussen, er begge professionelle kunstnere, der arbejder med den grafiske disciplin i forskellige udtryk.

Hvornår: 20.-21. september 2014. Begge dage kl. 10-17.
Pris: 125 kr. pr. person (inkl. materialer, omvisninger på Thorvaldsens Museum og Kunstakademiet, samt introduktion til kobbertryk).
For hvem: Dig, som har interesse for eller lyst til at prøve kræfter med den grafiske disciplin.
Aldersgrænse: Minimum 18 år.
Antal pladser: 10 (tilmelding nødvendig).

Bindende tilmelding senest mandag d. 15. september på e-mail: thm@thorvaldsensmuseum.dk. Husk følgende oplysninger: navn, alder, adresse, telefonnummer og e-mail.

Du skal medbringe lyst, mod og egen frokost.