Bg_logo_top

Af den rette støbning

Fra 24. marts 2004 til 13. februar 2005

I udstillingen “Af den rette støbning. Gensyn med Thorvaldsens afstøbningssamling” viste Thorvaldsens Museum for første gang siden 1960’erne Thorvaldsens omfattende private samling af afstøbninger efter antikkens kunst. Og det gik ikke stille af: Kendte og ukendte værker fra antikken i dialog med hinanden i en farverig, overraskende og tankevækkende iscenesættelse. Antikkens kunst på moderne dansk.

“Af den rette støbning” var opbygget med en installationspræget udstillingsform, der sigtede dels på at give et indtryk af den kompakthed, afstøbningerne må have været opstillet under i Rom, dels på at lade nye sider af selv kendte figurer komme til udtryk gennem overraskende sammenstillinger. Udstillingen var farverig og sanselig, frigjort fra traditionel kronologi og systematik, og forsøgte netop at genskabe den intime oplevelse, det var at træde ind i en privat samlers univers.

Udstillingen var tilrettelagt af museumsdirektør Stig Miss og museumsinspektør Torben Melander i samarbejde med arkitekterne Alexander H. Damsbo og Henrik Ingemann, der også medvirkede ved opbygningen af museets pristildelte udstilling Afmagt i 2002. Den var desuden Thorvaldsens Museums bidrag til Kunstakademiets 250-års jubilæum i år. Museets skoletjeneste tilbød i udstillingsperioden en række undervisningstilbud om emnet.

Af den rette støbning
Fra Thorvaldsens afstøbningssamling.

Af den rette støbning Fra Thorvaldsens afstøbningssamling.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor