Bg_logo_top

Hvid marmor

Fra 18. august til 5. december 2004

Efter en længere årrække som halvglemt, underkendt materiale dukker den hvide marmor nu igen op inden for moderne dansk skulptur. Yngre kunstnere har fået øjnene op for udtryksmulighederne ved det klassiske billedhuggermateriale, og det udnyttede de på en højst alsidig og eksperimenterende vis i denne udstilling.

Tidsmæssigt var udstillingens værker udført fra 1920 til i går. Hovedparten er dog skabt umiddelbart før og efter årtusindskiftet af de helt unge kunstnere.
Værkerne blev udstillet rundt omkring i museets rum i stueetagen sammen med Thorvaldsens egne værker. I forbindelse med udstillingen er udgivet et illustreret katalog med tekstbidrag af de deltagende kunstnere samt forfatteren Morten Søndergaard, museumsinspektør William Gelius og museumsdirektør Stig Miss.

Udstillingen var tilrettelagt af museumsinspektør William Gelius og blev til i et tæt samarbejde med Det Italienske Kulturinstitut i København, og instituttets direktør, kulturattaché Angela Trezza Cabrales, der har været et vigtigt led i det samarbejde, museet har haft med byen Carrara. Fra Carrara har museet modtaget vigtige bidrag til udstillingen fra borgmester Dr. Giulio Conti, Progetto Costa di Toscana e Isole dell’Archipelago og Agenzia per il Turismo Massa Carrara.

Hvid Marmor Skulptur af Jon Stahn Petersen.

Mød os på

Facebook Instagram Trip Advisor